Social

#somaj #rata somajului #somaj romania #scadere rata somaj

Rata somajului a scazut in trimestrul al 2-lea

Rata somajului a scazut cu 0,6% in trimestrul al doilea fata de de trimestrul anterior, ajungand la 6,9%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS). In prezent, in Romania exista 693.000 de someri.

"Pe sexe, ecartul dintre cele doua rate ale somajului a fost de 1,4 puncte procentuale (7,5% pentru barbati fata de 6,1% pentru femei), iar pe medii rezidentiale de 3,1 puncte procentuale (8,3% pentru mediul urban, fata de 5,2% pentru mediul rural)", se arata intr-un comunicat al INS.

Statistica indica faptul ca cel mai ridicat nivel (de 21,5%) al ratei de somaj a fost atins in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.

Date fac referire la somajul definit de Biroul International al Muncii. Astfel, se considera somer o persoana cu varsta cuprinsa intre 15 si 74 de ani, care indeplineste simultan urmatoarele conditii: nu are loc de munca, este dispusa ca inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani, a cautat activ un loc de munca in ultima luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea