Social

#ministerul sanatatii #boala lyme #borelioza #muscatura de capusa

Raport al Ministerului Sanatatii: 34 de persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme

Un numar de 34 de persoane au fost diagnosticate cu borelioza sau boala Lyme, din 208 de cazuri suspecte, se arata intr-un raport al Ministerului Sanatatii realizat la solicitarea premierului Victor Ponta.

Numarul este in scadere fata de perioada similara a anului trecuta, cand au fost confirmate 62 de cazuri din 130 de suspiciuni.

"Incepand din anul 2010, atat borelioza Lyme, cat si encefalita de capuse sunt afectiuni monitorizate, aflate in supraveghere epidemiologica. In prezent, infectia cu borelioza este diagnosticata şi tratata in toate judetele tarii, printr-o arondare teritoriala organizata in cadrul acestei supravegheri", se mai arata in raportul Ministerului Sanatatii.

"Cu toate acestea, bolile infectioase transmise prin vector activ (capuse, tantari) inregistreaza o anumita crestere in intreaga Europa, inmultirea capuselor fiind favorizata de schimbarile climatice (fluctuatii de temperaturi, precipitatii abundente)", potrivit aceleiasi surse.

Oficialii Ministerului Sanatatii au tinut sa precizeze ca, in conditiile climatice din Romania, sezonul de activitate intensa a capuselor, este in lunile mai-iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea