Social

#tenis #campion #atp #nadal

Rafael Nadal va fi noul lider al clasamentului ATP

Tenismenul spaniol Rafael Nadal si-a asigurat, vineri noapte, dupa accederea in semifinalele turneului de la Cincinnati, clasarea pe primul loc in ierarhia ATP, de unde il va detrona pe Roger Federer , detinatorul acestei pozitii din 2 februarie 2004, informeaza site-ul oficial al ATP.

Mai mult ca sigur, Nadal va deveni noul in luna august, dar data exacta depinde de rezultatul pe care il va inregistra in Mastersul de la Cincinnati. Astfel, daca Nadal va castiga titlul, va urca pe primul loc luni, 4 august, daca va fi invins in finala, la 11 august, iar daca va pierde in semifinale, va deveni numarul 1 mondial la 18 august.

Rafael Nadal va evolua in semifinalele turneului de Cincinnati impotriva sarbului Novak Djokovic , numarul 3 mondial. In cealalta semifinala se vor intalni britanicul Andy Murray si croatul Ivo Karlovic, cel care l-a eliminat pe Roger Federer in turul 3.

Federer se afla pe primul loc de 235 de saptamani consecutive, ceea ce reprezinta un record absolut, iar Nadal ocupa locul 2 de 158 de saptamani (din 25 iulie 2005), de asemenea un record. Ultimul lider mondial dinaintea lui Federer a fost americanul Andy Roddick .

Spaniolul de 22 de ani va deveni cel de-al 24-lea lider mondial din istoria ierarhiei ATP, inaugurata in 1973, si al carei prim numarul 1 a fost Ilie Nastase. Doar doi jucatori spanioli au mai detinut titlul oficial de cel mai bun jucator din lume, Carlos Moya (1999) si Juan Carlos Ferrero (2003).

Nadal, care vineri a consemnat cea mai buna serie din cariera sa, castigand cel de-al 32-lea meci consecutiv, a atins cel putin faza semifinalelor in toate cele noua turnee de Masters Series. El ar putea deveni primul jucator care ajunge in finala in toate cele noua Mastersuri, daca il va invinge pe Novak Djokovic, in semifinala de sambata. Nadal conduce in totalul intalnirilor directe cu 9-3, si l-a invins pe Djokovic in ultimele trei jocuri din acest an.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea