Social

# arest mazare # proces mazare # demisie radu mazare #mazare dna #radu mazare

Radu Mazare a demisionat din functia de primar, dupa 15 anI! Iata demisia lui!

In aceeasi zi in care Radu Mazare a primit vestea ca ar putea fi plasat in arest la domiciliu, edilul Constantei si-a depus demisia din functia pe care o detine de 15 ani. 

Radu Mazăre a declarat ca va face acest lucru in cursul lunii martie, dupa ce si-a dat demisia din funcțiile detinute in PSD. Motivul care a stat la baza hotararii sale este hartuirea la care ar fi fost supus de procurorii DNA in ultimii 10 ani. "Dorinta mea de a face bine (...) nu justifica nedreptatile, stresul si chinul la care am fost supus de atata vreme", scrie Radu Mazare in demisie, admitand ca a fost "rebel" si "nonconformist", insa pentru aceste lucruri si-a cerut iertare.  

Iata in original demisia edilului Constantei, publicata de Reporterntv.ro:

Radu Mazare se afla in arest preventiv fiind cercetat de procurori ca a luat mita nu mai putin de 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit ulterior in obtinerea de autorizatii pentru diverse activitati desfasurate pe teritoriul municipiului Constanta. 

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta, scrie stirileprotv.ro.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008-2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - circa 335 milioane de euro", preciza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea