Social

#privatizare #caldura #radet

RADET va fi privatizat. Cresc preturile la apa calda si caldura?

Privatizarea RADET are trei variante ce vor fi analizate de consilierii generali ai Capitalei. Pretul gigacaloriei s-ar putea dubla in urmatorii 10 ani.

Ioana Stoica, presedintele sindicatului RADET avertizeaza ca privatizarea va duce la dublarea pretului apei calde si caldurii in urmatorii ani.

"Daca se respecta acest proiect, pretul gigacaloriei se va dubla in urmatorii 10. Pana in 2020, pretul gigacaloriei ar putea ajunge la 600 de lei. Iar populatia nu stiu daca isi va mai putea permite, cel putin 50%, sa plateasca acest pret.  Subventia catre populatie trebuie data acolo unde trebuie, populatiei care are salariu minim pe economie si care trebuie sa primeasca aceasta subventie ", a declarat Stoica la Realitatea TV.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca cea mai buna varianta de privatizare este concesionarea de servicii implementata si in relatia cu Apa Nova .

"Eu sustin concesionarea de servicii dupa modelul Apa Nova. Este adevarat ca au existat o serie de probleme, fie din partea municipalitatii, fie din partea Apa Nova, insa odata rezolvate s-a trecut la un ritm de lucru in care Apa Nova investeste si face ceea ce a promis", a explicat Sorin Oprescu.

Firmele care ar putea concesiona serviciile de apa calda si caldura sunt multinationale din SUA, Elvetia, Franta si Italia, potrivit primarului.

  •   2011-01-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

F. Laurentiu

Vezi toate articolele

Articole din social

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

A venit vara si asa cum tu ai dreptul la o vacanta relaxanta, dupa care sa revii cu forte proaspete, si casa ta merita o improspatare. Si cum ai putea sa o faci decat cumparand cateva piese noi de mobilier. Lem’s iti ofera acum ocazia sa economisesti bani pentru vacanta cu ajutorul voucherelor cadou pentru mobilier![...]

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare