Social

Putin declara SUA o amenintare mondiala

Pres
edintele rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite ca actioneaza unilateral si pun in pericol siguranta lumii. „Statele Unite isi ies din frontierele nationale in toate domeniile si acest lucru este foarte periculos, nimeni nu se mai simte in siguranta pentru ca nimeni nu poate gasi refugiu in dreptul international “, a declarat Vladimir Putin cu ocazia unui discurs tinut la München, in cadrul unui summit despre securitate. Desi nu a mentionat in mod explicit interventia americana din Irak, Putin a prevenit asupra consecintelor pe care o astfel de interventie militara , realizata fara mandat de la Natiunile Unite , le poate avea asupra pacii lumii: „Folosirea fortei nu este legitima decit pe baza unui mandat al Natiunilor Unite, nu al NATO sau al Uniunii Europene. In caz contrar, ne indreptam spre un impas si ar fi un impas grav“. SUA nu sint singure pe lume Putin a adaugat ca lumea in care traim nu este unipolara (asa cum ar putea da impresia unele actiuni ale guvernelor americane) si nici nu ar trebui sa fie: „O lume unipolara nu inseamna in practica decit un singur lucru: un singur centru de putere, un singur centru de forta, un singur centru de decizie care actioneaza ca un stapin unic, un suveran unic. Aceasta nu are nimic in comun cu democratia“. Presedintele rus a spus ca o astfel de lume nici macar nu este posibila, dat fiind ca o serie de state mari, precum China, India, Brazilia si Rusia, isi sporesc, pe zi ce trece, influenta pe scena internationala. Purtatorul de cuvint al consilierului Casei Albe pentru securitate, Gordon Johndroe, a declarat ca Statele Unite sint „surprinse si dezamagite“ de declaratiile lui Putin si ca acuzatiile acestuia nu sint adevarate. Gates: „A fost de ajuns un razboi rece “ Robert Gates , noul secretar american al apararii, a incercat sa raspunda pe un ton moderat remarcelor lui Putin. Comentind ca „un razboi rece a fost mai mult decit de ajuns“, Gates a adaugat: „Lumea reala in care traim este diferita si cu mult mai complexa decit cea din urma cu 20 sau 30 de ani. Ne confruntam cu probleme si provocari pe care trebuie sa le infruntam in parteneriat cu alte tari, inclusiv cu Rusia“.
  •   2007-02-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.