Social

PSD il ia din nou in carca pe Voiculescu

PSD si PC discuta despre parafarea unei aliante pentru alegerile parlamentare, ne-a declarat liderul social-democrat Mircea Geoana. El a precizat ca, in alegerile locale, fiecare formatiune va merge pe cont propriu, urmand sa-si sustina candidatul cel mai bine plasat in turul al doilea la primarii.

In privinta alegerilor parlamentare, Geoana spune ca, de vreme ce vor exista „cateva sute” de colegii uninominale, pesedistii nu vor avea probleme sa cedeze cateva dintre ele Partidului Conservator, in special in acele „arii urbane” unde PSD nu sta atat de bine din punct de vedere electoral.

Pesedistii au convocat pentru miercuri un Consiliu national , care sa valideze candidatii la primarie si strategia de aliante a partidului. PSD ar putea strange intr-un bloc al stangii, pe langa PC, si doua-trei formatiuni socialiste si ecologiste, precum si reprezentanti ai sindicatelor.

Liderii PSD par dispusi sa treaca peste „tradarea” lui Dan Voiculescu din 2005, care intrase in Parlament intr-o alianta cu social-democratii si apoi ii parasise pentru a intra la guvernare alaturi de Alianta D.A. In PSD se vorbeste ca, in conditiile in care partidul nu sta tocmai stralucit cu banii de campanie, sprijinul mediatic venit in campanie din partea trustului patronat de Dan Voiculescu va compensa amintirea momentului greu din 2005.

Vanghelie a provocat din nou „aripa curata”

Candidatii PSD la sectoare vor fi Dan Tudorache (sectorul 1), Neculai Ontanu (sectorul 2), Doru Giugula (sectorul 3), vasile mihalache (sectorul 4), Marian Vanghelie (sectorul 5) si Dan Darabont (sectorul 6). Conducerea largita a PSD Bucuresti era convocata ieri seara pentru a valida aceste propuneri. Marian Vanghelie a reusit sa-si treaca, ieri dimineata, favoritii prin Biroul permanent, nu inainte de a provoca „aripa curata” din PSD sa candideze la sectoare pentru a-si dovedi forta politica.

Titus Corlatean , Victor Ponta, Ecaterina Andronescu sau Serban Nicolae , invitati de Vanghelie sa candideze, n-au intrat in acest joc si au refuzat. Ponta a raspuns cu o contraoferta: sa candideze Vanghelie la sectorul trei, impotriva lui Liviu Negoita, situatie in care el, Ponta, ar fi dispus sa candideze la sectorul cinci. Vanghelie n-a fost de acord.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea