Social

Prunele, un aliment energizant

Zemo
ase, dulci, cu o culoare unica in lumea fructelor, prunele sunt apreciate ca un aliment energizant si un tonic al sistemului nervos. Ele sunt valorificate crude, in diferite preparate culinare: tarte, prajituri, gemuri, magiun, jeleuri, hemoroizi , surmenaj , raceala sau constipatie . Fitonutritionistul Eric Favre precizeaza ca „sorbitolul continut de pruna, adica un alcool derivat din glucoza si fructoza, provoaca golirea imediata a vezicii biliare si accelereaza tranzitul intestinal". Prunele, in general, sunt prescrise si pentru dieta pesoanelor iritabile, nervoase din cauza congestiei hepatice. Reteta saptamanii Ficatei de pui cu prune uscate Ingrediente: 1 kg prune uscate, 1 kg ficatei de pui, 4 cepe, 6 morcovi, 50 mg ulei de masline, o capatana de usturoi, 6 rosii sau 6 linguri de suc gros de rosii, 3 foi de dafin, o lingurita de cimbru macinat si patrunjel, dupa gust. Preparare: prunele se pun la inmuiat in apa fiarta si racita, timp de 12 ore. Ficateii vor fi inabusiti, la foc mic, cu ceapa, rosiile si usturoiul. Dupa o jumatate de ora, se adauga prunele si uleiul. Condimentele, cu exceptia patrunjelului, se pun in cratita cand mancarea este aproape gata. Fiecare portie este asezonata cu patrunjel verde. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  •   2007-08-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii