Social

#ucidere ursi #ursi periculosi #ursi #proteste

Proteste in Bucuresti! Oamenii cer impuscarea ursilor

Peste 500 de persoane din judetele Harghita, Covasna si Mures vin in Bucuresti pentru a protesta impotriva ursilor periculosi. Acestia sunt nemultumiti ca atacurile animalelor s-au inmultit considerabil si cer impuscarea acestora.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, si reprezentantii asociatiei "Felcsik" i-au indemnat pe primarii si pe fermierii din judetele Harghita, Covasna si Mures, dar si pe cei din Brasov, Prahova si Arges sa participe la protest in Bucuresti, in fata sediului Ministerului Mediului, informeaza Agerpres.ro.

Protestul va avea loc incepand cu ora 12:00 in fata Ministerului Mediului. La miting participa 250 de primari, presedinti de composesorate si fermieri din Harghita. Acestia vor sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste atacurile animalelor si numarul mare de ursi.

De la inceputul acestui an, in judetul Harghita, zeci de animale au fost ucise de ursi in curtile oamenilor si patru persoane au fost internate in spital dupa ce au fost atacate de ursi.

"In Romania exista cea mai mare populatie de ursi, o specie protejata la nivelul Uniunii Europene, iar atacurile si pagubele cauzate sunt deja cotidiene si in crestere exponentiala in Romania, datorita unui management defectuos aplicat de la Bucuresti. Este un pas important faptul ca forurile de la Bruxelles au inteles ceea ce Bucurestiul nu vrea, si anume faptul ca este necesara o supervizarea a situatiei reglementate in cazul ursului carpatin. La Bucuresti s-a evitat dezbaterea temei, motivarea fiind ca protejarea ursilor a reprezentat una dintre conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana", a precizat Borboly Csaba.

Mai mult, Borboly Csaba, sustine ca schimbarile de comportament in randul ursilor din Romania reprezinta un pericol direct asupra oamenilor.

"Speram ca prin protestul de la Bucuresti si prin dialogul cu doamna ministru, sa putem face un pas inainte in privinta ocrotirii satelor si a locuitorilor acestora, iar in paralel si protejarea carnivorelor mari", se arata intr-un comunicat emis de CJ Harghita, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: zdjecia.biz.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea