Social

Proteste din cauza salariilor neplatite la cel mai mare producator de mobila din Arad

Aproximativ 150 de muncitori de la cel mai mare producator de mobila din Arad, SC IMAR SA, au oprit, marti, lucrul, nemutumiti de faptul ca nu si-au incasat salariile pentru luna anterioara, iar tichetele de masa nu le-au fost acordate de patru luni, transmite corespondentul NewsIn.

Muncitorii au oprit lucrul si s-au adunat la poarta fabricii, unde au cerut sa vorbeasca cu managerul IMAR SA, Mauro Frola, pentru a-i cere explicatii cu privire la intarzierile la plata banilor. Angajatii fabricii de mobila din Arad au spus ca salariile sunt mici si se descurca greu cu banii.

„Nu avem bani sa ne platim intretinerea si suntem obligati sa apelam la imprumuturi de la vecini. Pe langa faptul ca avem salarii de 5 milioane lei vechi (500 lei, n.r.), nici nu primim banii la timp. Pe ei nu ii intereseaza de noi“, a spus una dintre muncitoare.

Protestatarii au cerut managerului societatii sa vina in mijlocul lor pentru a le spune care este starea fabricii si cand vor primi banii. Mauro Frola a refuzat intalnirea cu muncitorii, insa a primit o delegatie a acestora la discutii. Prin intermediul celor care s-au intalnit cu conducerea fabricii, muncitorii au aflat ca isi vor primi salariile restante la sfarsitul acestei saptamani, iar bonurile de masa abia in 4 iulie.

Membrii delegatiei au mai transmis muncitorilor ca administratia societatii a platit si datoriile catre bugetul de stat. Liderul de sindicat de la SC IMAR SA, Virgil Culda, a declarat ca situatia in industria de mobila este foarte grea, din cauza lipsei de comenzi. „Alte fabrici s-au inchis. Noi trebuie sa fim bucurosi ca nu am ajuns in situatia asta. Am discutat cu domnul director Mauro Frola si mi-a spus ca joi sau vineri se vor plati salariile. Ce pot sa va spun sigur este ca faptul ca nu este rea vointa din partea conducerii. Chiar si acum directorul tehnic este plecat prin tara, sa gaseasca comenzi“, a declarat Culda.

SC IMAR SA Arad
este una dintre cele mai mari firme producatoare de mobila din Romania, peste 80 la suta din productie fiind destinata pietei externe. Din 1994, IMAR SA este cu capital integral privat. In prezent, la fabrica de mobila din Arad sunt aproximativ 600 de angajati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea