Social

#proteste Ungaria #taxa internet #internet

Proteste ample fata de introducerea taxei pe internet

Zeci de mii de maghiari protesteaza de doua zile in mai multe orase din Ungaria fata de decizia Guvernului de la Budapesta de a impune o taxa pe internet. Oamenii cer premierului Viktor Orban sa retraga proiectul de lege.

Daca va fi adoptata, legea ar urma sa impuna o taxa echivalenta cu 50 de eurocenti pentru fiecare gigabyte transferat sau o taxa de 2,87 de dolari pe luna pentru persoane fizice si de 20,5 dolari pentru persoane juridice. Maghiarii platesc deja cel mai mare TVA din lume, de 27%.


Sursa foto:kurier.at

Oficialii sustin ca masura se impune pentru a echilibra bugetul pentru anul viitor al Ungariei. Impozitul ar compensa, spun oficialii, utilizarea masiva a internetului in detrimentul telefoniei traditionale.

Sursa foto: twitter.com

Protestatarii vad in schimb aceasta masura ca pe una dictatoriala, menita sa restranga accesul populatiei la mediul online, extrem de critic la adresa guvernului Orban.

Protestele din ultimele zile nu au fost lipsite de incidente. Manifestantii au spart mai multe geamuri ale sediului partidului Fidesz, condus de premier, si au scandat lozinci impotriva Guvernului. Manifestatii cu privire la aceasta taxa au avut loc inclusiv la Varsovia, capitala Poloniei.

Sursa foto: euractiv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea