Social

#propunere legislativa #lege #transfuzii de sange # culte religioase

Propunere legislativa: Interzicerea cultelor religioase care nu permit transfuziile de sange

Deputatul PDL Alin Popoviciu va initia un proiect legislativ prin care cultele religioase care interzic transfuzia de sange sau transplantul de organe sa fie scoase in afara legii, intrucat, prin conceptiile lor aberante, cei care au nevoie de o anumita interventie medicala sunt condamnati la moarte de catre niste fanatici religiosi.

"Declar razboi acestor «aberatii religioase». Acesti oameni iau, practic, dreptul la viata al adeptilor cultului respectiv, prin refuzul de a permite medicilor sa le salveze viata. Ii putem considera chiar criminali, care ar trebui sa raspunda in fata legii pentru crima cu premeditare . E inadmisibil ca in secolul XXI, din motive bazate pe niste idei aberante, care nu sunt desprinde din Biblie, sa se refuze dreptul fundamental la viata al unei persoane. Nimeni, in afara de Dumnezeu, nu are dreptul de a lua viata cuiva", a spus Popoviciu.

Declaratiile lui Popoviciu vin in contextul in care zilele trecute o tanara din Baia Mare a fost accidentata pe o trecere de pietoni . Desi situatia acesteia era grava, parintei ei, adepti ai cultului Martorii lui Iehova , le-au interzis medicilor sa-i faca transfuzii de sange. In cele din urma, tanara a incetat din viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea