Social

#concediu de maternitate #concediu maternal #indemnizatie crestere copii

Proiect legislativ: Concediul de maternitate ar putea ajunge la 3 ani

Reglementarile privind acordarea concediului de maternitate ar putea fi modificate, anunta evz.ro. Potrivit unui proiect legislativ analizat in prezent de senatori, concediul maternal va putea fi prelungit la doi sau trei ani, in anumite conditii.

In cei doi ani in care va sta acasa cu copilul, parintele va primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

"Incepand de la 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior date nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit,(...), pot beneficia optional de urmatoarele drepturi: concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara", se arata in propunerea legislativa.

Documentul prevede ca parintele care va ingriji cel de-al patrulea copil al familiei va beneficia de concediu de crestere a copilului in varsta de pana la trei ani si de indemnizatie lunara. Parintii care opteaza pentru concediu maternal de doi ani vor primi doar o parte din indemnizatie. In perioada concediului de maternitate, parintii vor putea sa colaboreze cu angajatorul si sa obtina si alte venituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea