Social

#imprumut #prima casa #credit casa #salarii #credite lei

Programul "Prima Casa", complicat pentru cei cu salarii mici

Creditele pentru "Prima Casa" vor fi acordate doar in lei, ceea ce duce la o crestere consistenta a imprumutului. Astfel, ofiterii de credit sunt reticenti cu privire la acordarea imprumuturilor, mai ales ca produsul in moneda nationala s-a vandut destul de slab pana acum. Ei considera ca persoanele cu salarii mici vor cauta alte variante, mai ieftine, in euro.

Depunerea dosarelor de finantare in cadrul programului "Prima Casa" va debuta in curand. Unele banci, care au participat si in trecut la acest program, au trimis deja solicitari pentru garantii.

De exemplu, BRD Societe Generale, unul dintre cei mai mari creditori in cadrul programului "Prima Casa", a solicitat un plafon de garantii de 250 de milioane de lei, conform EVZ.

Printre celelalte banci care vor participa la noua varianta a Programului se numara Bancpost, OTP, Raiffeisen Bank si BCR.

Persoanele care au venituri din drepturi de autor pot solicita un credit pentru "Prima Casa" la BRD, BCR, Alpha Bank si Raiffeisen Bank, printre altele, atat timp cat au un contract cu o vechime de cel putin 6 luni.

Pentru un credit de 160.000 de lei (36.000 de euro), pe 30 de ani, salariul clientului trebuie sa fie de minim 2.322 de lei, arata evz.ro.

Sursa foto: wellheeledblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea