Social

#profesoara #greva #foame #salariu #colegi

Profesoara, in greva foamei din cauza salariului prea mic

O profesoara din judetul Arad a intrat, luni, in greva foamei , sustinand ca primeste un salariu mai mic decat colegii ei.

Acestia au obtinut majorarea deoarece fac parte dintr-un sindicat care a castigat in instanta dreptul de recalculare a salariului de baza, informeaza Realitatea TV.

Profesoara Carmen Meleag de la scoala generala "Ioan Slavici", din comuna Siria, s-a prezentat, luni dimineata, la cursuri, dupa care a anuntat ca intra in greva foamei, solicitand conducerii unitatii de invatamant un pat. "Nu voi renunta la greva foamei pana nu mi se face dreptate . Eu sunt membru al Sindicatului Liber din Invatamant si nu am beneficiat ca si colegii din celalalt sindicat (Sindicatul Democratic din Invatamant Arad - n.r.) de majorari salariale si chiar salarii retroactive. Consider ca se incalca Constitutia Romaniei , contractul colectiv de munca si Codul Muncii, care interzic discriminarile salariale din cauza apartenentei la un sindicat sau altul. Ma simt discriminata si fortata sa trec dintr-un sindicat in altul, pentru a beneficia de cresterea salariului", a declarat Carmen Meleag.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Arad, Maria Buruc, s-a deplasat la scoala din Siria pentru a o determina pe profesoara sa renunte la greva foamei. "Tot incerc sa o induplec sa renunte la protest, dar ea este foarte hotarata sa continue. Doamna Carmen Meleag este de peste 20 de ani in invatamant si este profesor-inginer. Din partea scolii a primit un pat murdar intr-o sala din scoala, pentru a continua protestul. A venit o masina a Ambulantei pentru a-i verifica glicemia si tensiunea. Voi continua sa o conving sa renunte la protest", a afirmat Maria Buruc. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea