Social

Printesa Diana danseaza la Moscova

Viat
a si moartea printesei Diana vor fi puse in scena la Moscova intr-un spectacol de balet , intitulat „Printesa modernitatii“. Premiera va avea loc in aceasta toamna la Teatrul Stanislavski Nemirovici-Dancenko, rolul principal revenindu-i balerinei Ilse Liepa, una dintre stelele de la . Daca rolul printesei de Wales este deja stabilit, pentru personajul printului Charles organizatorii nu au gasit inca interpretul potrivit. Baletul a fost compus de Keith Hearne, psiholog si compozitor britanic, care povesteste istoria unei femei moderne ce se marita cu un „Print al Traditiei“, dar nu reuseste sa se adapteze la vechile sale valori si atitudini. „Am fost intrigat de propriile mele sentimente, dar si de raspunsurile afective ale oamenilor fata de moartea Dianei. Evenimentul m-a afectat atit de mult, incit am inceput sa scriu muzica pentru acest balet“, explica Hearne, citat de „Times“. Pentru a nu restringe mesajul artistic doar la relatia dintre Diana si Charles, compozitorul englez a ales initial pentru baletul sau titlul „Princess of the People“. Ulterior, compania ruseasca de teatru Premiera a hotarit ca punerea in scena a baletului sa poarte numele „The Princess of Modernity“, deoarece ar fi „mai respectabil“ in ochii audientei rusesti. „Muzica este foarte frumoasa, iar compozitorul ne-a rugat sa realizam acest balet, deoarece crede ca baletul rusesc este cel mai bun“, se lauda Olga Lyakina, directoarea de la Premiera. Ea mai precizeaza ca balerina Ilse Liepa, din trupa de la Balsoi, este cea mai potrivita pentru a aduce supletea si rafinamentul de care e nevoie pentru a intruchipa caracterul si personalitatea printesei de Wales. Baletul ruso-britanic nu este primul eveniment de acest gen dedicat lui Lady Di. In 2001, in Germania, s-a jucat un muzical inspirat din rivalitatea printesei cu actuala sotie a lui Charles, , iar peste un an, danezii au pus in scena baletul „Diana, printesa“.
  •   2007-04-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.