Social

#medic urmarit penal #patrick ekeng #urmarire penala #deces Patrick Ekeng

Primul vinovat in cazul Ekeng. Medicul de pe ambulanta, urmarit penal pentru ucidere din culpa

 

Procurorii au schimbat incadrarea medicului care a condus personalul de pe ambulanta Puls in care a fost transportat dinamovistul Patrick Ekeng la Spitalul de Urgenta. Conform acestora, Mihaela Duta nu si-a facut treaba corespunzator si impreuna cu restul personalului de pe ambulanta nu i-au acordat lui Patrick Ekeng ajutorul de care avea nevoie in acele momente. 

 

Medicul Mihaela Duta a fost pusa sub acuzare pentru ucidere din culpa. Ea a fost chemata la Parchetul Bucuresti unde a fost instiintata de procurori ca este urmarita penal pentru ucidere din culpa.

 

„Mai mult decât atât, deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalarii defibrilatorului aflat in dotarea ambulantei, a fost confirmata fibrilatia ventriculara in care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duta Elena-Mihaiela nu a initiat nici de aceasta data manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile in cazul interventiei medicale de urgenta, asigurând doar predarea acestuia catre Unitatea de  primiri urgente a spitalului unde, in ciuda manevrelor de resuscitare initiate, nu s-a mai putut asigura supravietuirea pacientului”, arata procurorii Parchetului Capitalei, potrivit News.ro.

 

Anchetatorii sspus ca deşi, in mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui Ekeng fac parte şi afectiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului Mihaela Duta de a nu efectua manevre de resuscitare, in conditiile in care a constatat sau trebuia sa constate ca Ekeng se afla in fibrilatie ventriculara, „anulând astfel, prin inactiunea sa nejustificata, orice şanse de supravietuire a pacientului”, se inscrie intre cauzele care au determinat decesul pacientului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea