Social

#deseuri reciclabile #reciclare PET-uri #PET-uri

Primesti bani in schimbul PET-urilor. Unde vor fi amplasate cele 50 de puncte de colectare

Bucurestenii vor primi bani sau vouchere, care pot sa fie folosite in supermarket-uri, in schimbul deseurilor reciclabile, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„La propunerea Green Group, vom implementa un program de colectare selectiva a deseurilor, in baza unui acord de parteneriat. Concret: vor fi 50 de puncte de colectare a deseurilor. Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori. Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul ca ele vin sa incurajeze colectarea selectiva, deoarece ofera in schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot sa fie folosite in supermarket-uri”, a precizat edilul general, in cadrul Forumului "Capitala verde. Investitii in mediu pentru Bucuresti".

Gabriela Firea a mentionat ca aceste statii vor fi amplasate pe domeniul public, in zona scolilor, a parcurilor sau spitalelor. Vor exista zece tipuri de deseuri care vor putea fi colectate selectiv.

In ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, primarul general a aratat ca, desi intentiile sunt bune, in Bucuresti, in anul 2017, doar 5% din deseuri se recicleaza.

„Anul acesta, daca nu triplam acest procent, sa ajungem la 15%, vom primi amenzi usturatoare. De asemenea, pana in 2020, trebuie sa ajungem la un procent de 50%, practic jumatate din cantitatea de gunoi acumulata pe teritoriul Capitalei va trebui sa fie reciclata”, a mentionat Firea.
 

Sursa foto: pixabay.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea