Social

#primavara #romantism #fertilitate #anotimpul iubirii

Primavara suntem mai romantici. Afla cum justifica specialistii acest lucru!

Primavara este, stiintific dovedit, anotimpul iubirii. Un studiu publicat in "The Journal of Reproductive Rhythms" si citat de descopera.ro arata ca lumina soarelui si caldura au un rol esential in cresterea fertilitatii.

Din acest motiv, primavara oamenii devin mai binedispusi, mai interesati de dragoste, astfel ca tind sa flirteze mai mult. Cercetatorii au descoperit chiar ca perioada perfecta pentru a concepe un copil este atunci cand temperatura medie a zilei este de 20 de grade Celsius, iar soarele straluceste zilnic timp de 12 ore. Aceste conditii atmosferice stimuleaza ovulatia la femei, iar barbatilor productia de sperma.

In plus, oamenii asociaza inconstient caldura si lunile de vara cu sexualitatea, cu distractia, cu socializarea si comportamentul lor se schimba, devin mai prietenosi. Potrivit unui studiu realizat recent, adolescentii sunt mai interesati sa-si caute un partener primavara, dar si iarna, in perioada sarbatorilor.

Sursa foto: hdwalldownloads.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea