Social

#scoala #nevazator # ghid pentru nevazator #caini pentru nevazatori

Prima scoala de dresaj a cainilor ghid pentru nevazatori

In aceasta toamna isi va deschide portile prima scoala de dresaj canin din Romania care va pregati caini ghizi pentru nevazatori.

Primii cinci "elevi" sunt puii singurului caine ghid de la noi, cateaua Midnight, rasa Golden Retriever, a declarat Agnes Kosma, reprezentat cluburilor canine Leo si Lions.

Cei cinci pui, o catelusa si patru catei sunt pregatiti pentru a fi instruiti de singurul instructor roman specializat in dresaj canin pentru ghidaj. Spre deosebire de un caine obisnuit, un caineghidtrebuie dresat timp de trei ani de zile. La prima scoala de profil din Romania, cei de la Lions vor aduce si instructori de dresaj canin din Anglia.

Dupa cei trei ani de zile de dresaj, primii cinci "absolventi" ai cursurilor de dresaj canin vor raspunde la o suta de comenzi, ceea ce inseamna de zece ori mai mult fata de un caine obisnuit. Paine la sfarsitul vietii, un asemenea caine poate sa invete 300 de comenzi, ceea ce este o performanta la care pot ajunge doar cainii din rasele Labrador, Golden Retriever si Collie, singurii care au abilitati sa devina caini ghizi.

Prima demonstratie a unui caineghidcare insoteste un orb va avea loc la Sibiu, vineri 19 august, cand va sosi Chloe, o catelusa care ajuta deja foarte mult stapanul nevazator .

Pentru a strange fondurile atat de necesare primei scoli de caini ghizi pentru nevazatorii din Romania, Asociatia Cluburilor Leo si Lions au apelat la ajutorul solistei Paula Seling, care va concerta pe 19 august intr-un club din Sibiu. Biletul la concert costa 25 de lei.

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea