Social

#omenire #sfarsitul lumii #previziuni sumbre

Previziuni sumbre. 5 dezastre care ar putea afecta omenirea

Business Insider a alcatuit o lista cu cele mai infricosatoare scenarii cu care s-ar putea confrunta oamenirea pana in anul 2050: de la schimbari climatice, pana la foamete si terorism cibernetic, orice e posibil.

1. Exod

Schimbarile climatice ar putea sa forteze, pana in 2050, in jur de 200 de milioane de oameni sa-si paraseasca locuintele, arata un raport intocmit de International Organization for Migration, citat de Business Insider.

2. Inundatii

Dilatarea termica a apei, o alta consecinta a schimbarilor climatice, dar si topirea calotei glaciare si a ghetarilor, ar putea duce la inundatii catastrofale, iar orasele de coasta ar putea fi distruse.

3. Foamete

Recoltele vor fi diminuate si vor duce la infometarea a peste 20 de milioane de copii in Asia, Africa si America de Sud. Pana in 2050, in Asia, productia de grau va scadea cu 50% fata de nivelul din 2000.

4. Boli

Cresterea temperaturilor, a precipitatiilor si a umiditatii la nivel global vor facilita raspandirea insectelor purtatoare de boli contagioase. acestea vor duce la declansarea unor noi pandemii.

5. Razboi

Progresul tehnologic va duce la o inmultire a razboaielor cibernetice. Cea mai mare amenintare din punct de vedere militar ramane insa, si in secolul al XXI-lea, bomba nucleara.

Sursa foto: saidaonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea