Social

Pretul ridicat al petrolului a alimentat castigul record al PetroChina

Comp
ania PetroChina, cel mai mare producator de petrol din China , a raportat pentru 2006 o crestere de 6,6 procente a profitului, datorata in principal preturilor ridicate ale petrolului, productiei si cererii ridicate, in conditiile in care economia Chinei a cunoscut cel mai rapid ritm de dezvoltare din ultimii 11 ani, scrie Bloomberg. Profitul net a crescut la 142,2 miliarde de yuani (18,4 miliarde de dolari), de la 133,4 miliarde de yuani, anul trecut. Vanzarile companiei au crescut cu 25 de procente, pana la 689 miliarde de yuani. Inregistrand al cincilea an consecutiv de profit record, compania PetroChina a produs anul trecut mai mult petrol si gaze naturale decat in 2005, incercand sa faca fata cererii tot mai crescute de energie provenita din partea economiei chineze. Companii precum PetroChina, Exxon Mobil si Royal Dutch Shell au profitat din plin de pe urma majorarii preturilor la petrol, care au atins anul trecut o medie de 66,25 dolari/baril la New York.
  •   2007-03-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.