Social

#chisinau #bucuresti #anticipate #alegeri #basescu #opozitie #moldova

Presedintele Basescu spera ca opozitia moldoveana sa aiba rezultate cat mai bune la anticipatele din iulie

Presedintele Traian Basescu lanseaza noi declaratii referitoare la Republica Moldova. Seful statului roman a declarat asearai ca spera ca opozitia din republica moldova va obtine un rezultat mai bun la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie , amintind faptul ca Romania va sprijini Chisinaul in demersul sau de a se apropia de UE. Aceste declaratii au toate sansele sa irite Republica Moldova si Rusia, este de parere presa occidentala.

Basescu a precizat ca obiectivul Romaniei este normalizarea relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau si intarirea relatiilor dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana. Relatiile dintre Romania si Republica Moldova s-au deteriorat dupa ce autoritatile comuniste de la Chisinau au acuzat Bucurestiul de implicare in protestele violente de la Chisinau, dupa alegerile din 5 aprilie.

In urma acestor violente Romania a declansat o procedura accelerata de acordare a cetateniei romane pentru moldovenii care doresc acest lucru. Desi nu se stie un numar exact al numarului de cereri depuse si procesate in acest sens, Basescu a anuntat ca se asteapta ca aproximativ doua milioane de cetateni moldoveni sa beneficieze de aceasta masura.

Seful statului roman si-a exprimat speranta ca opozitia va obtine un rezultat mai bun dupa alegerile din 29 iulie, lucru care risca sa irite Republica Moldova si Rusia, considera Reuters. Potrivit Reuters, citat de Adevarul, Moldova se afla prinsa intre Ucraina si Romania, dar si printre fostele republici sovietice pentru care Rusia si UE se "lupta" pentru influenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea