Social

Premieră sangeroasă la Bagdad: atentat sinucigaş în parlament

Pent
ru prima dată, un terorist- kamikaze a reuşit să atace parlamentul aflat în aşa-numita Zonă Verde, ultraprotejată, din centrul Bagdadului. Atacatorul a vizat cantina -restaurant din clădirea Legislativului. În deflagraţie, şi-au pierdut viaţa cel puţin opt persoane, alte zeci fiind rănite, au declarat martori oculari citaţi de Reuters. Liniile telefonice din zonă au fost întrerupte, după atacul înregistrat la o oră de varf, cand cei mai mulţi parlamentari luau pranzul. Din primele informaţii, au fost ucişi doi deputaţi, unul sunnit, celălalt şiit, precum şi un angajat al parlamentului. Zona Verde din centrul Bagdadului este cel mai securizat perimetru din capitala irakiană, unde insurgenţii pătrund cu mare greutate din cauza numeroaselor puncte de control. Acolo se află şi principalele instituţii ale statului, precum şi ambasadele americană şi britanică. Mai multe surse militare americane au declarat Reuters că în interiorul zonei au fost descoperite două veste antiglonţ. Podul spre cartierul sunnit a fost aruncat în aer Anterior atacului asupra parlamentului, explozia unui autocamion-capcană pe unul din principalele poduri din Bagdad, Sarafiya, a provocat moartea a cel puţin zece persoane şi rănirea altor zeci. Structura metalică a podului a fost aproape complet distrusă, mai multe dintre autovehiculele care circulau pe pod plonjand în fluviul Tigru. "Este o conspiraţie menită să separe cele două părţi (suniţii şi şiiţi de pe cele două maluri) ale Bagdadului’’, a declarat presei preşedintele parlamentului, Mahmud Mashhadani, un politician sunnit. Aceste violenţe sangeroase survin în contextul aplicării noului plan privind securitatea Bagdadului, lansat în urmă cu două luni şi în care sunt implicaţi mii de militari americani şi de poliţişti irakieni .
  •   2007-04-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.