Social

Posturi in Guvern organizatiilor PSD cu cele mai bune rezultate la alegeri

Organizatiile PSD din tara care au obtinut rezultate bune la alegerile locale au sanse sa prinda locuri in viitorul Guvern , a afirmat vineri la Pitesti, presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, adaugand ca aceste posturi reprezinta o " rasplata a muncii lor pe linie de partid".

"Suntem in grafic. Ne-am propus sa castigam alegerile locale si am facut-o, ne-am propus sa castigam alegerile parlamentare si sa dam viitorul Guvern. Repet, sunt convins ca vom avea in viitorul guvern PSD si colegi si colege de la Arges. Echipele fruntase se pot gandi ca vor avea rasplata muncii politice pe care au facut-o", a afirmat Geoana.

In ceea ce priveste negocierile la nivel local pentru formarea majoritatii in consilii locale si judetene, liderul PSD a spus ca organizatiile locale au libertatea de a decide cu cine vor sa faca aliante dupa aceste alegeri, in functie de situatiile la nivel local si "in interesul comunitatii".

"Din punct de vedere al majoritatiilor care se fac pentru consiliile judetene si consiliile municipale in aceste zile, eu nu pot sa decretez de la centru ceea ce sa se intample in fiecare judet, pentru ca sunt realitati politice si electorale diferite.

Sunt judete in Ardeal unde sunt foarte multi maghiari si UDMR este important. Sunt judete in care scorurile celorlalte partide sunt foarte diferite. In unele judete PNL a facut mai mult, in altele PD-L a facut mai mult", a spus Geoana.

El a adaugat ca organizatiile locale ale PSD vor veni cu propuneri, pe care conducerea centrala decide daca le valideaza. "Opinia nostra este ca trebuie sa incurajam organizatiile noastre sa isi faca un calcul pragmatic in interesul comunitatii, urmand ca centrul sa valideze sau sa invalideze, dupa caz, acele propuneri.

Prima evaluare o face organizatia, pentru ca ei stiu cel mai bine care este interesul majoritatilor care sa serveasca interesului comunitatii", a mai adaugat Mircea Geoana.

Tot vineri Geoana a afirmat ca nu vrea sa faca nicio alianta intrucat PSD va obtine un scor la alegerile parlamentare care sa ii permita sa formeze singur viitorul guvern. Afirmatia sa vine ca o replica la variantele de lucru avansate de vicepresedintele liberal Crin Antonescu.

Liderul PNL comenta joi ca, dupa alegerile diin toamna, partidul sau are doua solutii- fie sa formeze un guvern cu PSD, fie sa treaca in opozitie. Posibilitatea unui guvern PSD-PNL a fost imbratisata si de liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care vorbea despre o apropiere cu pasi repezi intre cele doua formatiuni politice.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea