Social

#polonia #judecată #die welt #lagăr #nazist #polonez

Polonia vrea sa dea in judecata Die Welt

Un viceministru polonez de Externe, Ryszard Schnepf, a amenintat, marti, ziarul german Die Welt cu un proces pentru ca a descris lagarul nazist de exterminare de la Majdanek, situat in estul Poloniei, drept "lagar de concentrare polonez".

"Este scandalos, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un ziar german", a declarat Schnepf pentru postul de radio privat RMF FM. "Eu sunt sustinator al masurilor radicale. Ma gandesc la un proces serios in justitie, care ar putea avea un ecou important in presa mondiala", a adaugat el.

Intr-un articol aparut luni, Die Welt a evocat o vizita a unui grup de israelieni la lagarul de exterminare de la Majdanek, infiintat de germani in perioada in care au ocupat Polonia, in timpul celui de la doilea Razboi Mondial. Marti, pe site-ul ziarului a aparut o rectificare , informeaza AFP.

"In prima versiunea a acestui articol se vorbea despre "fostul lagar de concentrare polonez de la Majdanek". Este fals. Este vorba despre un lagar de concentrare german, infiintat de SS in Polonia", precizeaza Die Welt. Schnepf afirma, insa, ca "articolul este citit in primul rand, nu rectificarea publicata ulterior cu caractere mici".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea