Social

Polonia dupa 19 ani de coma

Mult
umita providentei, un polonez si-a revenit dupa aproape 20 de ani de coma, reusind sa eludeze meandrele tranzitiei si lustratiei poloneze. „Cind am intrat in coma nu gaseai decit otet in magazine, carnea era rationalizata si peste tot vedeai cozi imense la benzina“, spune Jan Grzebski, revenit miraculos dupa 19 ani de viata vegetativa. „Acum vad oameni pe strazi purtind telefoane mobile si sint atit de multe bunatati in magazine care ma fac sa intorc mereu capul“, povesteste Grzebski intr-un interviu acordat postului polonez de televiziune TVN24. Muncitor feroviar, Jan Grzebski a fost lovit de un tren in 1988, cind Polonia se afla sub regimul legii martiale impuse de generalul Wojciech Jaruzelski . Medicii nu i-au dat decit doi ani de viata, corpul sau fiind cuprins progresiv de paralizie . „Am vazut tot, am auzit tot, chiar si pe medicii care mi-au dat o luna sau doua de viata, insa nu puteam reactiona“, arata Grzebski. Pe tot parcursul celor 19 ani a avut parte de grija sotiei sale, iar miracolul s-a intimplat si Jan Grzebski s-a trezit intr-o tara membra UE si NATO, alaturi nu doar de cei patru copii, ci si de 11 nepoti. Povestea norocosului polonez pare copia scenariului cunoscutului film „Goodbye Lenin“, in care eroul incearca sa ascunda caderea comunismului, pentru a nu-i produce un soc mamei sale, revenita dupa o lunga coma. Insa, spre deosebire de dezamagirea personajului virtual, Grzebski este entuziasmat de prosperitatea compatriotilor si de tehnica moderna care a invadat Polonia. „Ce ma uimeste sint oamenii care poarta telefoanele mobile si nu se opresc din vorbit. Nu am de ce sa ma pling“, declara satisfacut norocosul polonez.
  •   2007-06-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii