Social

Politicienii americani se razgindesc peste noapte

Cand
idatii americani la prezidentialele din 2008 sint inconsecventi in privinta masurilor pe care le sustin, in functie de interesele de moment. Candidatul democrat John McCain s-a opus vehement propunerii presedintelui George Bush de a scadea taxele. Acum s-a razgindit si o sustine. John Edwards a votat initial pentru depozitarea deseurilor radioactive in Yucca Mountain (Nevada), iar acum se opune acestei masuri. Hillary Clinton a votat pentru invadarea Irakului, iar saptamina trecuta a votat pentru retragerea trupelor din Irak. Senatorul democrat John Kerry a recunoscut cu nonsalanta ca a votat „pentru“ alocarea a 87 miliarde de dolari pentru razboiul din Irak, inainte de a vota „impotriva“. Potrivit publicatiei „ Times “, republicanul Mitt Romney e cunoscut drept cel mai inconsecvent personaj politic din actuala cursa pentru presedintie. Romney a fost apreciat pentru ca era moderat in abordarea chestiunilor pina acum doi ani, cind si-a schimbat stilul. Daca la inceput sustinea libertatea de alegere si drepturile homosexualilor, in 2004 a anuntat ca vrea anularea legii care garanteaza dreptul femeilor la avort, iar acum este contra casatoriilor homosexuale, pentru a obtine sustinerea conservatorilor religiosi. Romney a mintit si cu alte ocazii: sprijinea legea privind controlul armelor, apoi, in 2006, a intrat in Asociatia Vinatorilor, sustinind ca a fost vinator toata viata, dar presa a dezvaluit ca n-a fost la vinatoare decit de doua ori in viata. Schimbari John Mc Cain: spunea ca nu vede un beneficiu al etanolului, acum zice ca e un bun substitut pentru benzina. Rudy Giuliani: s-a opus unei taxe pe apartament, acum e deschis acestei idei. A sprijinit alocarea unei sume de la buget pentru avort, acum se opune. Hillary Clinton: a recunoscut ca vorbeste cu diverse accente in functie de zona in care se afla, dupa ce presa a relatat ca folosea un accent sudist cind se adresa grupurilor de drepturi civile. Barack Obama: si-a schimbat pozitia privind Israelul pentru a fi sustinut de evrei. A votat pentru razboiul din Irak, acum sustine ca s-a opus.
  •   2007-05-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.