Social

Polenul, un aliment-medicament

Dint
re produsele apicole, polenul este considerat un tonic general pentru toate varstele. La aceasta concluzie au ajuns nutritionistii pornind, mai ales, de la cazurile de anemie rezolvate cu succes cu ajutorul acestui produs al stupului. Studiat in cele mai renumite laboratoare din lume, s-au descoperit in compozitia sa aminoacizi esentiali, printre care lipidele si glucidele. Cand este recoltat proaspat, polenul contine Qi in cantitate destul de mare. De aceea, specialistii i-au acordat statutul de aliment-medicament. Recomandat in cele mai grave afectiuni, „doctorul" polen a venit in sprijinul multor bolnavi prin efectele sale ca: antidepresiv, antibacterian, ameliorant al functiilor cerebrale, gastrice, hepatice, ale intestinului gros si ale tiroidei. Tine in frau stresul si colesterolul. Exceptandu-i pe diabetici, pe alergicii de tip respirator si alimentar, polenul este recomandat bolnavilor care sufera de angina pectorala, anemie, tulburari de circulatie periferica sau ulcer varicos. De remarcat este si faptul ca polenul tine in frau nevrozele, colesterolul, parazitii intestinali, stresul fizic si intelectual si intinereste mintea. Studiile recente considera ca polenul este un valoros antioxidant si adjuvant in neoplazii. In mod frecvent, specialistii recomanda 20-30 grame pe zi in cazul adultilor si 5-10 grame, copiilor. Pentru sugari se recomanda pastura , o forma de polen transformat in „laboratoarele" lor de albine .
  •   2007-07-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii