Social

Poienita cu ciuperci

Un aperitiv usor si foarte gustos, ce nu poate lipsi de pe masa de Pasti.

Timp de preparare: 2 ore

INGREDIENTE: ( 6 portii)

O  cutie de ciuperci intregi, 3 cartofi mijlocii, 3 morcovi mijlocii, o telina mai micuta, gogosari si castraveti acri (dupa gust), 4 oua, 150 de grame de cascaval, un piept de pui mai mare, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, un borcan cu maioneza , sare, piper.

Se fierb legumele, carnea de pui si ouale si se lasa la racit.

Se taie legumele fierte cubulete mici si se amesteca impreuna cu gogosarii si castravetii acri, care in prealabil, au fost taiati cubulete. Se adauga sare si piper, dupa gust, si maioneza cat sa se lege compozitia.

 

Separat, intr-un alt castron se adauga carnea taiata marunt, se amesteca cu ouale taiate si ele la randul lor marunt. Se sareaza, pipereaza si se adauga maioneza.

Se ia o cratita sau un castron mai adanc si se imbraca in folie alimentara . Se aseaza ciupercile intregi cu codita in sus, apoi verdeata tocata nu prea marunt, sa presara uniform peste ciuperci.

Cascavalul se da prin razatoare mare si se adauga peste verdeata, presand bine cu mana pentru a se lipi de verdeata si ciuperci.

Se unge cu un strat subtire de maioneza dupa care se adauga amestecul de carne cu oua, apoi amestecul de legume.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider cateva ore.

Cand s-a intarit, se rastoarna pe un platou rotund, indepartand cu grija folia alimentara si se serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea