Social

PNL cauta candidati in afara partidului

Liberalii au dificultati in identificarea unor candidati cu sanse pentru castigarea alegerilor locale. Cu mai putin de trei luni inaintea scrutinului pentru desemnarea primarilor, conducerea PNL se straduieste inca sa gaseasca personalitati cu notorietate pe care sa le arunce in lupta cu democrat-liberalii si cu pesedistii.

Organizatii din orase mari precum Brasov sau Targu Mures nu au reusit pana in prezent sa-si desemneze un candidat la primarie, in timp ce in alte cateva localitati s-a recurs la solutia cooptarii unor oameni din afara partidului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu spunea, cu mai multa vreme in urma, ca PNL isi deschide portile pentru personalitatile interesate sa candideze. Anuntul a dat rezultate in Buzau si Galati. In primul dintre orase, liberalii l-au convins pe presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa , Cristian Romanescu, sa candideze impotriva actualului edil, pesedistul Antonie Boscodeala.

Romanescu are 49 de ani , nu a mai facut parte din niciun partid si s-a inscris in PNL in preziua anuntarii intrarii lui in cursa. Organizatia galateana a formatiunii a reusit sa-l inregimenteze pe Marius Stan , presedintele clubului de fotbal Otelul Galati.

Ministrii, solutia de avarie

La Timisoara, liberalii nu vor avea un candidat propriu, urmand sa-l sprijine pe actualul edil, taranistul Gheorghe Ciuhandu. In lipsa unor candidati cu notorietate, conducerea partidului a recurs, in unele cazuri, la solutia trimiterii ministrilor in cursa electorala.

Seful de la Transporturi, Ludovic Orban, a anuntat oficial ca va incerca sa castige Primaria Capitalei, iar titularul de la Educatie, Cristian Adomnitei , ca isi va incerca norocul la Iasi. Un alt exemplu este secretarul general al guvernului, Ilie Bolojan, care va demisiona pentru a candida la Oradea.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea