Social

Plata chiriilor, amanata de summit

Unele institutii locale isi vor suspenda lucrul cu publicul pana pe 4 aprilie inclusiv.

Dupa ce au anuntat si chiar au garantat ca serviciile locale vor avea program normal in timpul desfasurarii summitului NATO, autoritatile trebuie sa se supuna unor norme de securitate. Programul cu publicul al institutiilor din zona culoarului unic va fi suspendat.

Ieri-dimineata, zeci de petenti care au vrut sa isi plateasca datoriile la Administratia Fondului Imobiliar (AFI) au fost intorsi din drum. Chiar daca functionarii au fost prezenti la ghisee, cei care au avut de platit diferite taxe sau chirii au fost refuzati, pe motiv ca, pana pe 4 aprilie, programul cu publicul este suspendat.

Normele de securitate fac programul

Conducerea AFI spune ca pana pe 4 aprilie institutia nu poate incasa bani pentru ca acestia nu pot fi transportati la banca din cauza restrictiilor de parcare din zona, chiar daca saptamana trecuta, primarul Adriean Videanu a declarat ca programul cu publicul va fi unul normal. Persoanele care nu si-au platit datoriile catre AFI pot face acest lucru numai prin mandat postal.

O mare parte din petenti a fost incurcata de aceasta decizie, pentru ca ieri a fost ultima zi de plata pentru cei care isi achita lunar chiriile. O parte din ei risca sa plateasca penalizari. Probleme vor avea si petentii care vor avea drum la Primaria Sectorului 4 .

Cu toate ca a fost anuntat, primarul Adrian Inimaroiu spune ca va fi respectat programul normal, accesul dinspre Palatul Parlamentului se supune normelor de securitate. Probleme vor fi la Primaria Sectorului 5 pentru ca accesul se va face numai prin strada Eforie, iar intrarile din Regina Elisabeta vor fi numai pentru delegatii oficiale.

Restrictii si la Capitala

Nici functionarii Pri­mariei Capitalei si pe­tentii care au treaba in sediul mu­nicipalitatii nu vor scapa de probleme. Angajatii pri­mariei si prefecturii au fost anuntati inca de ieri ca nu vor avea acces cu masinile personale in parcarile din zona. Singurii care vor avea voie sa ajunga in apropierea culoarului unic cu masinile de serviciu vor fi primarul, viceprimarii, prefectii si subprefectii, care vor parca in curtea institutiei.

Inca de aseara, strazile Anghel Saligni si Elie Radu au fost inchise. Masinile parcate pe strada Brezoianu au fost ridicate, urmand ca si aceasta strada sa se supuna normelor de securitate impuse de cei care se ocupa de organizarea summitului.

In zona bulevardului Regina Elisabeta vor fi impuse restrictii si pietonilor, acces avand numai persoanele cu ecusoane. Toate aceste restrictii cat si modificarile in programul unor investitii vor dura pana in dupa-amiaza zilei de 4 aprilie.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea