Social

Planul lui Bush, prima infringere

Comi
sia pentru relatii externe din Senatul american a respins planul presedintelui Bush de suplimentare a trupelor in Irak, propunerea urmind a fi votata in plenul Senatului, saptamina viitoare. Comisia pentru relatii externe, dominata de democrati, considera, dupa un vot de 12 la 9, ca strategia lui Bush pentru Irak nu este in interesul national. Decizia vine la o zi dupa ce George W. Bush a rostit discursul despre Starea Natiunii si a cerut Congresului sa dea planului sansa de a-si demonstra eficienta. Rezolutia democratilor se opune trimiterii a inca 21.500 de militari americani in Irak, majoritatea la Bagdad, pentru cresterea securitatii in zona. Daca rezolutia ar fi sustinuta de senatori din ambele partide, refuzul strategiei Casei Albe ar fi insa mai vizibil si greu de ignorat. Proiectul de rezolutie, care nu are caracter de constringere, a fost propus, la inceputul lunii, de doi senatori democrati si unul republican , care doresc transferul urgent catre guvernul de la Bagdad al securitatii Irakului. Bush nu va da inapoi Vicepresedintele american Dick Cheney spune ca opozitia Congresului nu il va impiedica pe presedintele George W. Bush sa aplice noul plan, dar ar putea afecta trupele americane din Irak. „Vom continua“, a spus vicepresedintele, adaugind ca, desi Congresul are dreptul sa intrerupa fondurile alocate trupelor, presedintele nu s-a razgindit in aceasta privinta. Presa americana relata ca exista o lista cu senatori republicani care ar sustine propunerea, printre acestia numarindu-se Gordon Smith, George Voinovich si Sam Brownback. Oricum, potrivit senatorului republican Richard Lugar, rezolutia nu-l va forta cu nimic pe Bush sa-si schimbe viziunea, ci va arata aliatilor SUA ca administratia de la Washington este „divizata si in dezordine “.
  •   2007-01-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.