Social

#ani #ministru #control #sorina placinta

Placinta a intrat in atentia Agentiei de Integritate

Un nou ministru intra in atentia procurorilor. Agentia Nationala de Integritate a anuntat astazi ca s-a autosesizat in cazul averii ministrului Tineretului, Sorina Placinta . La baza acestui demers se afla articolul publicat ieri de saptamanalul Academia Catavencu in legatura cu declaratia de avere a noului ministru.

Informatiile date publicitatii de Academia Catavencu spun ca in declaratiile ministrului Placinta exista mai multe inconcordante, dar si omisiuni. De exemplu, in declaratia de avere pe anul trecut, Sorina Placinta a trecut mai multe conturi, masini, proprietati si case, la care se adauga o casa in statiunea elvetiana Montreux, pe care o detine impreuna cu sotul ei, cetatean suedez. Jurnalistii de la Catavencu au aflat insa ca de fapt, acea casa nu exista, la adresa respectiva existand doar o cafenea, un bar si niste birouri.

O alta problema o reprezinta faptul ca in declaratia de avere nu este trecut si actionariatul ministrului in cadrul Milcofil, o societate in care sunt angajati mai multi copii ai sefilor unor institutii financiare si de control financiar din judetul Vrancea. Mai mult, intre ultimele doua declaratii de avere exista diferente mari in ce priveste sumele existente in conturi, jurnalistii concluzionand ca familia Placinta cheltuie aproximativ 500000 de lei pe luna, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Sorina Placinta a preluat fotoliul de ministru al Tineretului si Sportului dupa demisia Monicai Iacob Ridzi, fostul ministru in cazul caruia DNA a decis sa inceapa urmarirea penala pentru cazul “Zilei Tineretului”, pentru care ministerul a cheltuit sute de mii de euro fara acoperire si a acordat contracte fara licitatie.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) este o institutie de control care se poate autosesiza daca se considera ca in declaratiile de avere ale demnitarilor sunt erori, dar si daca inspectorii de integritate apreciaza ca exista conflicte de interese sau incompatibilitati, intre functia actuala a demnitarului si afacerile acestuia.

Citeste si:

 Secretele trecutului ministrului Placinta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea