Social

Placebo are impact mai mult la femei

Fata de barbati, ele au putere mai mare de autosugestie
Persoanele comunicative, deschise, optimiste se vindeca mai repede decat cele introvertite, spun specialistii. Asta datorita efectului placebo, frecvent intalnit printre pacientii extrovertiti.
Placebo, afirma medicii, se explica prin starea de bine pe care o resimt pacientii dupa ce li se administreaza medicamente inactive din punct de vedere farmacologic. El este mai des intalnit la femei decat la barbati, deoarece persoanele de sex feminin comunica mai mult cu medicii la care se trateaza si au un grad mai mare de autosugestie.

Pastilele colorate actioneaza pozitiv asupra bolnavilor

Cu cat medicamentele sunt mai viu colorate, mai cunoscute si cu forme geometrice diverse, cu atat sunt mai convingatoare pentru bolnavi, considera expertii. Medicul poate avea si el un rol important in vindecarea cat mai rapida a pacientilor sai. Prin cercetarile pe care le-am efectuat am observat ca cea mai mare rata de insanatosire se inregistreaza la bolnavii care au o relatie deschisa cu medicul curant.
Daca acesta este prietenos, optimist si cu prestigiu, pacientii capata incredere si asta ii ajuta sa se refaca mai repede, spune dr. Ioan Bradu Iamandescu, seful Compartimentului de Alergologie de la Spitalul Clinic Colentina.
Specialistii in medicina alopata au observat ca in special medicamentele si terapiile naturiste au efect placebo asupra bolnavilor. Ei spun ca acestea si-au dovedit eficacitatea mai degraba la nivel sugestiv si mai putin din punct de vedere stiintific. Printre medicamentele cu efect placebo se afla si renumitul extraveral. Autosugestia apare la 30a din populatie si se manifesta atunci cand pacientii au incredere in medicamentul prescris.

Injectiile aduc credibilitate

Potrivit cercetatorilor, placebo este cu atat mai pregnant cu cat substantele sunt administrate bolnavilor injectabil sau sub forma unor capsule ori a unor fiole. Injectiile au insa impactul cel mai puternic si reusesc sa calmeze pacientii mai rapid decat alte mijloace.
Dr. Iamandescu vorbeste despre utilizarea serului fiziologic (substanta fara efect asupra organismului) la bolnavii nelinistiti din spitale: Atunci cand pacientii solicita somnifere, desi nu au nevoie de ele, sunt medici care decid sa le injecteaze ser fiziologic si sa ii linisteasca in acest fel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea