Social

Pierre Gemayel, înmormantat în fieful familiei

Fune
raliile lui Pierre Gemayel au avut loc, ieri, la pranz, în condiţii de maximă securitate. Au asistat sute de mii de libanezi (creştini, în primul rand, dar şi druzi), atat din Beirut , cat şi din restul ţării. Slujba religioasă s-a desfăşurat în catedrala creştin-maronită Saint-Georges din capitală, iar înhumarea a avut loc în mica localitate creştină Bifkaya din Munţii Liban, fieful familiei Gemayel. Pierre Gemayel, creştin-maronit, primul membru al cabinetului lui Fouad Siniora, căzut victimă unui asasinat politic, a fost înhumat ieri, cu funeralii naţionale, care, ca şi în cazul fostului premier Rafik Hariri (asasinat în februarie 2005), au căpătat caracter popular. Sute de mii de libanezi au ţinut să-i aducă omagiul lor acestui tanăr politician de 34 de ani, considerat steaua în ascensiune a creştinilor maroniţi şi a întregii ţări, dar al cărei "zbor" a fost întrerupt în mod tragic. Prezenţa masivă la ceremonii a fost şi un mod de protest al celor prezenţi faţă de reluarea asasinatelor politice în ţară, cărora familia Gemayel le-a plătit un greu tribut. În vederea asigurării unei securităţi depline în timpul ceremoniilor, armata libaneză şi-a întărit masiv prezenţa la Beirut, tancurile au ocupat poziţii din 50 în 50 de metri, iar toate clădirile oficiale au fost izolate. De fapt, Beirutul a fost împărţit în două zone distincte: în nord - cartierele creştine, iar în sud - cele şiite. La ceremoniile oficiale din capitală au absentat politicienii musulmani prosirieni şi reprezentanţii Hezbollah .
  •   2006-11-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.