Social

#bacalaureat #promovabilitate #scadere

Peste 40% din elevii bucuresteni au picat la BAC

Anul acesta, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost mai mica cu 10 - 15 procente fata de cea de anul trecut.

Potrivit declaratiilor date de ministrul educatiei, Daniel Funeriu , aceasta situatie se datoreaza faptului ca in 2010, masurile de combatare a fraudelor in organizarea si desfasurarea examenului au fost mult mai bine puse la punct.

"Anul acesta a fost o examinare foarte serioasa", au declarat surse din interiorul Ministerului Educatiei, citate de Agerpres.

In 2009, peste 78% dintre elevii care au sustinut bacalaureatul au promovat, in timp ce in 2008, media a fost de 78,26% si in 2007 de 80,78%, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

In schimb, anul acesta promovabilitatea la bacalaureat , in capitala, a fost de 58,92%, adica cu 17,18 procente mai scazuta decat cea de anul trecut.

"In 2010 a fost un examen adevarat. Examenul oral a fost corect, iar la scris nu s-a mai putut copia dupa ce ministrul Educatiei i-a scanctioat pe cei care au incercat sa fraudeze exemenul", au fost argumentele aduse de surse din minister pentru Mediafax.

Elevii, nemultumiti de notele obtinute la probele inscrise in examenul de bacalaureat, au putut depune contestatii pana duminica la ora 20.00. Solutionarea acestora este prevazuta pentru perioada 6-7 iulie iar afisarea rezultatelor finale pe 8 iulie.

Anul acesta, la examenul de bacalaureat au fost inscrisi 217.227 de elevi care au sustinut probele in 630 de centre de examinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea