Social

#eroi #cluj revolutie '89 #comemorare victime

Peste 100 de clujenii au comemorat victimele Revolutiei din '89

Peste 100 de clujeni au participat, duminica, la comemorarea victimelor Revolutiei din 1989, in timpul careia 26 de persoane au murit in Cluj-Napoca. Revolutionari , raniti si urmasi ai eroilor martiri s-a strans la ora 10.00 diminineata in fata fostului Hotel Astoria, langa podul Horea de peste Somes, unde a avut loc o scurta ceremonie religioasa urmata de depuneri de coroane.

Participantii au mers pe jos prin centrul municipiului pana in Piata Unirii , la monumentul "Stalpi impuscati ", ridicat in memoria celor decedati in decembrie 1989. Un grup de tineri de la filiala Cluj a Noii Drepte au afisat un banner pe care scria "Eroii nu mor niciodata" si au scandat "Sa-si aminteasca Romania toata, ca eroii nu mor niciodata".

Marsul a ajuns la monumentul "Stalpii impuscati" unde s-a desfasurat o noua ceremonie de depunere de coroane de flori din partea organizatiilor de revolutionari si a oficialitatilor locale. Pe 21 decembrie in locatia unde a fost amplasat monumentul, 12 persoane au murit si 35 au fost ranite. Presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei, Aurel Coltor, a afirmat ca spera ca procesul deschis impotriva a trei ofiteri de armata care sunt acuzati ca au reprimat Revolutiei sa fie castigat de revolutionari. "In luna februarie a anului viitor avem termen in procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si speram sa obtinem condamnarea lui Carp Dando, a lui Iacob Gheorghe si a lui Florian Caba", a declarat Aurel Coltor.

De la monumentul din Piata Unirii, revolutionarii si-au continuat drumul pe jos pana la Cimitirul Eroilor, unde s-a oficiat o slujba religioasa, s-au depus coroane si jerbe de flori la mormintele celor ucisi in Revolutie. In timpul Revolutiei din decembrie 1989 la Cluj-Napoca au decedat 26 de persoane, iar 65 au fost ranite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea