Social

#perioada de proba #codul muncii #bogdan hossu

Perioada de proba pentru angajati va fi de maxim un an

Discutiile dintre sindicate si Executiv cu privire la Codul Muncii au adus pana acum doar cateva modificari la propunerea legislativa. perioada de proba nu poate fi mai lunga de un an.

"La angajarea succesiva a fost o propunere agreata, anume ca nu se mai limiteaza proba la maxim 90 de zile, nu se mai limiteaza numarul de angajari, dar se stabileste ca proba nu poate dura mai mult de 12 luni pe acel post”, a explicat Bogdan Hossu , citat de EVZ.ro.

Liderul Cartel Alfa a declarat ca Guvernul a acceptat 17 dintre punctele propuse de partenerii sociali, iar discutiile vor continua.

In urma discutiilor, nu s-a ajuns insa la o concluzia in privinta contractelor de munca pe perioada determinata.

"Contractul de munca pe durata determinata si nedeterminata este un punct ramas inca in discutie, dar de principiu cel cu durata determinata sa ramana la maximum doi ani de zile. Regula este doi ani, iar exceptia este ca daca exista un program, el poate fi prelungit cu acordul salariatului", a mai spus Hossu.

Guvernul nu-si va asuma raspundere pe Codul Muncii , pachet de legi ce urmeaza sa intre intr-un circuit legislativ normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea