Social

#bts #herpes genital solar #boli solar #pericol solar #solar

Pericolul de la solar. Iata ce boala rusinoasa poti sa iei cand te bronzezi

Ai crede ca singurul pericol reprezentat de bronzatul la solar e cancerul de piele. Specialistii au descoperit insa ca te poti alege si cu boli care in mod normal se transmit pe cale sexuala!

O piele aramie, stralucitoare este visul oricarei femei de cand incepe primavara pana toamna tarziu. Pentru asta, multe sunt dispuse sa plateasca bani grei pentru a se bronza artificial. Doar ca pretul poate fi mult mai mare.

Potrivit dermatologului Dawn Marie Davies, de la Clinica Mayo, din Minnesota, de pe paturile de bronzat te poti infecta cu herpes genital, un virus cu transmitere sexuala. "Am vazut foarte multe cazuri cu infectii, paduchi sau infectii cu herpes de la paturile de bronzat", spune Davies.

Cel mai grav dintre toate este herpesul genital, care este foarte contagios, scrie doctorulzilei.ro, si care se raspandeste de la o persoana la alta prin contactul direct piele pe piele.

Specialistii sustin ca virusul este si foarte rezistent si doar substantele antiseptice foarte tari il pot distruge. Chiar daca, in mod teoretic, razele utraviolete distrug si ele bacteriile si virusurile, cele de la solar nu sunt suficient de puternice pentru a elimina toate bacteriile, a atras atentia profesorul Dawn Marie Davies, potrivit dailymail.co.uk.

Sursa foto: cosmopolitan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea