Social

#triclosan #malformatii #cancer #pasta de dinti #pasta de dinti cancerigena

Pericol mortal! Un ingredient din pasta de dinti poate declansa cancerul!

Pasta de dinti Colgate Total, folosita de milioane de oameni din intreaga lume, contine triclosan, o substanta care a produs cancer si malformatii la animale, informeaza dailymail.co.uk.

Compania ce detine Colgate Total sustine insa ca triclosan, care este folosit pentru a preveni gingivita, nu este periculos deoarece pasta de dinti a fost aprobata, in 1997, de Agentia pentru Alimente si Medicamente (FDA - Food and Drug Administration).

Cu toate acestea, analizele toxicologice folosite de FDA pentru a aproba pasta de dinti au fost facute publice abia anul acesta in urma unui proces si au aratat faptul ca agentia s-a bazat doar pe testele facute de companie pentru a lua aceasta decizie.

Intre timp, au aparut din ce in ce mai multe studii, care au indicat faptul ca exista intr-adevar motive de ingrijorare cum ar fi nasteri premature si oase subdezvoltate la animale.

"In aproape 18 ani de cand exista Colgate Total pe piata in SUA, nu au existat rapoarte cu privire la siguranta sa", a declarat purtatorul de cuvant al Colgate, Thomas DiPiazza. Reprezentantii companiei au precizat ca nu au de gand sa scoata pasta Total de pe piata.

In 2010, Uniunea Europeana a interzis utilizarea triclosanului in materialele care vin in contact cu mancarea.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea