Social

#inundatii #inundatii Moldova #incalzire vremii #sloiuri de gheata #inundatii Muntenia

Pericol de inundatii dupa incalzirea vremii. Vezi zonele de risc din Romania

Incalzirea brusca a vremii a dus la topirea accelerata a zapezilor si a ghetii si a ridicat problema pericolului de inundatii in mai multe regiuni ale tarii. Autoritatile au luat deja masuri in Moldova si in Muntenia.
 

In nordul Moldovei, autoritatile monitorizeaza raurile Dorna si Bistrita din elicopter, luand in calcul folosirea de explozibil pentru a detona sloiurile de gheata de la suprafata acestora.

Totodata, sunt supravegheate si zapezile de pe versanti si acumularile de gheata, identificate pentru moment, in urma unui survol efectuat marti, in trei zone din judetele Suceava si Neamt.

Pericolul de inundatii este mai accentuat in judetul Neamt, unde exista gospodarii langa albia raului Bistrita. Autoritatile se tem ca gheturile desprinse din amonte vor bloca raul si vor produce inundatii mai devreme decat s-a preconizat.

Probleme exista si in zona Munteniei, in judetul Arges. Topirea zapezilor a produs deja inundatii in localitatea Bradu, Curtea de Arges si Albesti aflandu-se, la randul lor, in pericol.


Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea