Social

Pericol de imbolnavire de la sucuri si nectaruri de fructe

Pro
tectia Consumatorului ne sfatuieste ca atunci cand vrem sa ne racorim cu un suc sau un nectar din fructe sa fim atenti la ambalaj, sa nu fie bombat, deoarece inseamna ca au intrat in faza de fermentare. Sucurile si nectarurile devin periculoase si dupa desfacere, daca nu sunt consumate intr-un timp scurt si nu sunt tinute la rece. Inspectorii de la protectia consumatorului au restras deja de pe piata peste 170.000 de litri de astfel de racoritoare , care nu corespundeau normelor de comercializare . In aproape jumatate dintre judetele verificate s-au gasit la vanzare sucuri expirate, unele prezentand modificari vizibile de consistenta si miros. Specialistii recomanda consumatorilor sa fie foarte atenti cu racoritoarele, mai ales cu cele indulcite, acidulate sau pe baza de fructe, deoarece exista riscul de imbolnavire .
  •   2007-07-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii