Social

Pericol de imbolnavire de la sucuri si nectaruri de fructe

Pro
tectia Consumatorului ne sfatuieste ca atunci cand vrem sa ne racorim cu un suc sau un nectar din fructe sa fim atenti la ambalaj, sa nu fie bombat, deoarece inseamna ca au intrat in faza de fermentare. Sucurile si nectarurile devin periculoase si dupa desfacere, daca nu sunt consumate intr-un timp scurt si nu sunt tinute la rece. Inspectorii de la protectia consumatorului au restras deja de pe piata peste 170.000 de litri de astfel de racoritoare , care nu corespundeau normelor de comercializare . In aproape jumatate dintre judetele verificate s-au gasit la vanzare sucuri expirate, unele prezentand modificari vizibile de consistenta si miros. Specialistii recomanda consumatorilor sa fie foarte atenti cu racoritoarele, mai ales cu cele indulcite, acidulate sau pe baza de fructe, deoarece exista riscul de imbolnavire .
  •   2007-07-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.