Social

#amenzi #taxe #plata taxe #penalizari #intarziere plata

Penalizari la plata taxelor. Uite cu cat vei fi amendat de azi pentru intarzieri

Daca nu ti-ai achitat inca impozitul pentru casa, masina sau pentru terenuri, de astazi vei fi penalizat! Fiecare luna de intarziere va fi taxata suplimentar cu 2% din valoarea datoriilor catre bugetul de stat.

Potrivit Codului de Procedura Fiscala, plata taxelor si a impozitelor locale se face anual, in doua rate egale, pana la 31 martie, respectiv 30 septembrie. Dupa aceasta data se percep majorari.

Exista si varianta platii online catre bugetul de stat utilizand platforma ghiseul.ro. Cu toate acestea, contribuabilii au nevoie de un cont de utilizator si de o parola, pe care le pot ridica de la sediul Serviciului de Taxe si Impozite Locale. Cei care si-au platit darile catre stat in primele trei luni ale anului au beneficiat de o reducere de 10% din cuantumul datorat.

Odata cu 1 octombrie, incepe si implementarea reducerii contributiilor sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale la angajatori pentru toate salariile platite dupa aceasta data.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea