Social

#paste #romani #vacanta paste #romani Paste #paste romani

Unde si-au petrecut romanii Pastele si cat au cheltuit in aceasta vacanta

Aproape 70.000 de romani si-au petrecut Pastele la pensiunile din tara, cele mai solicitate judete fiind Maramures, Neamt, Brasov si cele din nordul Olteniei, sustin reprezentantii Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

Cei care au ales sejururi in zone mai indepartate de casa au petrecut peste trei nopti de cazare. In medie, pentru un sejur de trei nopti cu demipensiune au platit intre 450 si 600 de lei de persoana.

Potrivit ANTREC, turistii au putut practica raftingul pe rauri precum Bistrita, Jiu sau Aries, dar si ciclism, si au avut parte de programe de picnic, inclusiv in Delta Dunarii. Totodata, administratorii au inclus in programe vizite la manastiri sau plimbari cu caruta trasa de cai. In plus, administratorii pensiunilor au pregatit pentru turisti si pachete cu servicii tip spa si inchiriere de biciclete. In total, romanii au cheltuit aproximativ 50 de milioane de lei pentru vacanta de Paste.

Insa au fost si straini care si-au petrecut Pastele la noi in tara, iar cei mai multi au optat pentru turismul rural. Astfel, majoritatea turistilor sositi in Bihor au fost maghiari si polonezi, iar francezii, italienii sau britanicii au ales cu precadere pensiunile din Maramures.

Sursa foto: kazare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea