Social

#despartire #drept la intimitate #stergere fotografii #lege stergere poze indecente

Pastrarea pozelor indecente cu fostul, interzisa prin lege!

Daca te-ai despartit de partenerul tau si locuiesti in Germania, ai dreptul legal de a-i cere fostului sa stearga orice fotografie nud sau erotica cu tine.

O curte judecatoreasca din Germania a decis ca persoanele care se despart de partenerii lor au dreptul legal de a le cere acestora sa stearga toate fotografiile cu ele in care apar in ipostaze indecente.

Decizia a devenit oficiala dupa ce tribunalul din Koblenz a rezolvat cazul unei femei din Rhein-Lahn-Kreis, proaspat despartita de iubitul ei, fotograf de meserie. Aceasta a declarat ca a pozat pentru iubitul ei in ipostaze erotice si nud in timpul relatiei, dar ca dupa despartire, s-a temut ca acesta sa nu le faca publice si, de aceea, a apelat la o instanta judecatoreasca, pentru a obtine o interdictie pentru publicarea lor.

Masura de a sterge pozele se va aplica peste o luna si doar in cazul celor nud sau erotice, fostul iubit putand pastra toate celelalte fotografii care nu au conotatii sexuale si nu pot leza in niciun fel imaginea femeii.

Tribunalul a motivat interdictia pastrarii si publicarii unor astfel de fotografii pe baza faptului ca dreptul la intimitate al persoanei este mai presus de drepturile de proprietate asupra pozelor.

Sursa foto: Lasvegasmodelphotography.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea