Social

Pasca de Pasti cu branza

Pe masa de Paste a fiecarui credincios nu trebuie sa lipseasca - simbolul painii sfintite. Preparata cu un special, acest poate fi servit drept o prajitura excelenta. Exista mai multe sortimente de pasca , insa eu m-am oprit la cea cu branza caci este delicioasa si in fata careia.... nimeni nu-i poate rezista.

 

Timp de preparare :

Pregatire: 45 minute

La dospit: o ora si jumatate

La cuptor: 0 ora

Ingrediente: 700 g faina, 25 g drojdie, 5 oua, 600 g branza (dulce sau telemea, dupa preferinte ), 6-7 linguri de zahar, 1/2 lingurita de sare.

Preparare:

Faceti un aluat din faina, un ou, 25 g drojdie, sare, doau linguri de zahar si apa si il framantati cam 15-20 minute, dupa care il lasati la dospit aproximativ o ora si jumatate sau pana cand creste si devine pufos.

Intre timp pregatiti o compozitie din branza, 4 oua, 4-5 linguri de zahar, un praf de sare, pe care le amestecati bine cu o furculita. Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in trei: din doua parti intindeti cate o foaie de 2 cm grosime, pe o asezati in tava de cuptor unsa cu ulei. Peste aceasta foaie de aluat puneti jumatate din compozitia de branza si o acoperiti cu cealalta foaie de aluat.

Cu cea de-a treia parte de aluat, rulati doua bucati pe care sa le impletiti pentru a da forma crucii de pe pasca. Opriti putin aluat pentru cateva mingiute cu care sa ornati marginile. Lasati pasca la crescut in tava inca aproximativ jumatate de ora, dupa care puneti restul de compozitie cu branza pe pasca, iar in final ungeti pasca cu putina apa cu zahar si ou. Dati pasca la cuptor pana se rumeneste, aproximativ o ora.

  •   2008-04-23
  •   1524 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Rebeca

Vezi toate articolele

Articole din social

Intrebarea zilei

Cauta-ti perechea