Social

#parlament # caini maidanezi #caini fara stapan #legea cainilor fara stapan

Parlamentul lucreaza la o noua lege a cainilor fara stapan

Parlamentarii lucreaza la o noua lege a cainilor maidanezi , dupa ce ultima varianta nu a primit girul Curtii Constitutionale, scrie evz.ro.

Daca legea va trece de Parlament, cainii fara stapan vor fi prinsi, sterilizati si crotaliati.

Patrupedele nu vor mai fi relocate in apropierea blocurior. De asemenea, comunitatea si autoritatile locale nu vor mai putea decide soarta maidanezilor.

"Noua reglementare trebuie sa fie mai ferma, relocarea pare sa nu mai fie o solutie. Practic, raman doua variante: tinerea cainilor in adaposturi, pe perioada vietii lor, iar daca nu se poate face acest lucru si ei nu sunt adoptati, va trebui sa existe o alta solutie: eutanasierea, care sa fie ultima adoptata", a declarat Mihai Atanasoaei , prefectul Capitalei .

El sustine ca noua lege mai prevede ca asociatiile care militeaza pentru drepturile animalelor sa se implice mai mult in rezolvarea acestor probleme: "Judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) au precizat, in motivarea prin care au respins legea maidanezilor, faptul ca problema cainilor fara stapan nu este doar a autoritatilor locale si centrale, ci si a societatii civile. Ar trebui sa existe obligativitatea ONG-urilor de specialitate sa contribuie in mod efectiv, chiar si material, spune Curtea, si nu doar declarativ la rezolvarea solutiilor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea