Social

Parlamentarii romani ignora legislatia UE

Adri
an Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a prezentat, ieri, o lista a erorilor legislative comise de parlamentari romani, afirmand ca acestia nu sunt familiarizati cu regulile de functionare a UE. Adrian Ciocanea a adus în discutie si actul normativ privind functionarea magazinelor duty-free . „În raportul de tara s-a evidentiat ca Romania a rezolvat problema magazinelor duty- free . Aceasta informatie a aparut pentru ca în septembrie 2006 exista, la Ministerul Finantelor, un act normativ care interzicea functionarea magazinelor duty-free, cel putin în ceea ce priveste piata interna. Proiectul de lege a fost respins în Camera Deputatilor, a explicat Ciocanea. Prin urmare, Guvernul a elaborat Ordonanta 48/2006 pentru a rectifica acest aspect, care a fost de asemenea respinsa de Camera. „În mod paradoxal, Parlamentul a facut în asa fel încat actul normativ sa fie abrogat în februarie 2007, deci dupa ce am devenit stat membru“, a spus seful DAE. Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului, luni, cererea de reexaminare a Legii pentru respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind comercializarea marfurilor în regim duty-free si duty- paid .
  •   2007-03-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.