Social

Parlamentar italian plictisit, caut ocupatie lejera si banoasa

Turu
l Italiei pe bicicleta, retusuri estetice, vinuri bune . Acestea sint activitatile membrilor Parlamentului italian, din lipsa de ocupatie la locul de munca. Premierul Romano Prodi a recomandat, in scris, membrilor cabinetului sa nu depuna proiecte de lege, pentru ca risca sa nu treaca, avind in vedere slaba sustinere de care se bucura guvernul. Viata de parlamentar a devenit, asadar, de mai bine de un an, un triumf al timpului liber. Vladimir Luxuria, de exemplu, primul membru transsexual al unui parlament european , ales pe listele comunistilor, este unul dintre cei mai mediatizati deputati. Dar nu pentru activitatea legislativa, ci pentru ca participa la numeroase show-uri tv, a publicat o carte despre vremurile cind isi ducea existenta mai mult prin discoteci, se implica in Gay Pride, inclusiv la Moscova. Mai nou, joaca in "Elena" lui Euripide, intr-un teatru de la Trieste. Un deputat din Forza Italia a strabatut pe bicicleta, in citeva luni, peste 3.000 de kilometri. Doamnele parla-mentare isi refac look-ul: una si-a facut un lifting complet, alta si-a subtiat putin nasul, iar un medic chirurg parlamentar lucreaza parca mai intens ca niciodata. O cunoscuta deputata de centru-dreapta, Daniela Santanche, a declarat ca isi doneaza veniturile de parlamentar pentru ca i se pare ca nu merita sa incaseze acesti bani pentru cit de putin lucreaza. In compensatie, isi petrece foarte mult timp cu copilul care, mai nou, nu mai vrea sa-si faca lectiile daca nu e mama linga el. Hobby-ul cel mai practicat este scrisul. Iar muza li s-a aratat indiferent de culoarea politica. Purtatorul de cuvint al lui Silvio Berlusconi, Sandro Bondi, a publicat un volum despre Dumnezeu si iertarea divina. Un alt deputat a terminat deja un roman la care lucra de doi ani, dupa ce pentru precedentul i-au fost necesari zece. Insusi presedintele Camerei, Fausto Bertinotti, a reflectat pe tema globalizarii pina a scos pe piata "Cinci reflectii despre lumea in schimbare". Altii si-au redescoperit placeri mai lumesti, cum ar fi vinul bun. Cei mai pasionati organizeaza chiar excursii speciale pentru colegi in diverse crame, mai noi sau de traditie.
  •   2007-07-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.